Födelsedagsfirande och maskeradfest

Helgen som har gått har varit helt jävla sjuk. I särklass det sjukaste jag varit med om =)

I Fredags efter jobbet så gick, jag, Frida,Markus, Anton och Johan till vår lokala pub. Där blev vi bjudna av barägaren. Det flödade får jag lov o säga! Champange, drinkar, öl och annat smått och gott. Efter stängning satt vi kvar och fortsatte att dricka. Ja, vad kan jag säga?! en av de sjukaste kvällarna i mitt liv.

På Lördagen fylde jag som bekant 20 åår! Woho, och maskeradfesten närmade sig med stor steg. Ringde min kära bror i hopp om insperation till en utklädsel. Valet föll enkelt på Facebook!  Så ja, jag gick runt och pokade folk hela kvällen och var en vandrande wall. Sjukt kul! Det vällde in människor i vårt lilla kollektiv och det dansades och sjöngs. så ännu en fantastisk kväll.  Jag fick en penisöppnare av  gänget och Markus kläcker ur sig
- Mer kukar i matlagning.

Så,som ni säkert förstår, nivån var hög,och tack alla för en fantastiskt födelsedag!

I söndagskväll var det även dags för ett nytt tema, och det nya temat är *trumvirverll* Diceveckan. Detta tema innebär att man ska rulla än tärning som sedan bestämmer ens öde. Så det var juh bara att köra igång.

Något senare.... flickorna står och väntar på bussen.
Mia- Moa, om du får en 4:a nu så måste du kasta något på duvan
Moa- ok, ska bli!
(Tärningen kastas, det blir en 4:a och Moa stenar duvan)

 

jag är kär

jepp, du har läst rätt, jag har blivit upp över öronen förälskad, jag vet att det låter lamt, men jag har blivit kär, i Oslo. Denna staden är så full av liv och det är en så oerhörd kontrast när man bara har bott i lilla Kalmar i 19 långa år.
Jag har självklart exempel på vad som gör staden så speciell. .. klart man är förberedd.

1. Gratis kollektivtrafik, sanning med modifikationer,. Den är nödvändigtvis inte gratis men när man som jag, är smålänning enda in i märgen så är det gratis, om man gör det till det.

2. Grönsakstorgen. På morgonen, när jag precis anlänt till jobbet är det vanlig sed att gå & köpa sallad och diverse grönsaker. Jag vandrar då till Grönlands torg. Där möts jag av en mängd med människor som trängs runt citroner, bananer, äpplen och mangos. Jag vet inte hur många gånger som jag har tänkt i Kalmar ” varför har dom inte torghandel på stortorget?” Det är så himla mysigt med olika stånd av grönsaker och frukter som ”avsöndrar” en gemensam lukt och sprudlar av olika färger.

3. Anonymiteten. När man, som nämnt ovan bara har levt i en liten stad innan, där det är sånär omöjligt att vara anonym, för apan känner ingen men alla känner apan, så har det nu blivit en möjlighet. Visst, det är kanske sant att oavsett om jag känt massa människor i Oslo så hade man fortfarande kunnat vara anonym när man går på stan, men det är en känsla man har inom säg. Faktumet att man vet att ingen känner dig där du går som gör det så himla underbart! Ja, och det var väl min lilla kärleksförklaring till livet, och till staden Oslo. Nu ska jag iväg & handla lite mat, för att sedan laga och äta!

Bildbevis

      

Nallen Siggy anfallerHej ! Jag vet att jag är dålig på att uppdatera mig, men är inte det som är meningen med en blogg? Att man ska få längta och suga på karamellen en stund?Veckan har rullat på som vanligt, med jobb på lilla kokosbollen som blir en trevligare arbetsplats från dag till dag, så jag är nöjd, och ber därmed om ursäkt för allt klagande som era stackars ögon har fått läsa. Nu är livet bra igen.

Men det är väl så, att alla motgångar följs av medgångar?!


Kollektivet som jag bor i för er som inte vet har infört temaveckor, och förra veckans tema var imitationsveckan. Jag lyckades få till en imitation av kattis ahlström, tack Jessika! Så när jag, Anton och MarKus, gick för att köpa godis en kväll så var även Kattis med och förgyllde vår promenad.

Moa har gjort en lysande imitation av långben, o ja, alla kollektivbarn har gjort sin beskärda del av imitationer. Good work!


Veckan har som sagt löpt på som vanligt, med uppstigning, jobbande och sen hem för att underhålla sig med diverser filmer och spel. När det vankas nattning, har oftast Moa och Fia gått och lagt sig eftersom dom börjar jobba tidigt, en ritual som är återkommande är att min nalle, siggy, får nöjet att bombardera Fias huvud när snarkningarna börjar bli för olidliga.


Igår efter jobbet gjorde jag en avvikare och följde med chefen och chefens son, som förövrigt heter Ricki och Tommy, ut för en avsvalkande pilsner efter en 10 h arbetsdag. Det var fint, och på fredag ska det återigen bli en pilsner efter jobbet, då jag fyller år på lördag och de ville ha en liten för- födelsedags firande med sitt nya tillskott.  Dagen D, lördagen så blir det maskeradfest i kollektivet, och Mia blir äntligen fri ifrån tonåren, hoppas att alla negativa saker försvinner på köpet, vad tror ni?


Nu ska jag ta och titta på ett desperate avsnitt, då det blivit nya bibeln, följer det slaviskt.Ha de!


Den lilla dvärgen och hennes vänner

Ja, vad är det egentligen som har hänt på sistone?!

 Dagarna tycks smita förbi i en slags dimma och jag har tappat grepp om både tid och rum. Börjar jag bli gammal eller bara allmänt senil, är kvällens fråga..

Men i Fredags så chillades det i hönsgården, då vi alla satt och kollade på film och hade det  mysigt, själv fick jag nog i mig en eller två öl för mycket då jag däckade vid 11-tiden.Men en öl efter jobbet är oemotståndligt och det är svårt att behärska sig när man för upp den ljuva vätskan till sin mun och känner aromen sprida sig =) Det sista jag sa, då Moa och Frida satt och spelade gitarr var - Om jag vore nykter nu så skulle jag blivit irriterad på gitarrspelandet men nu är det faktiskt mysigt .

På lördagen så var det för min del lite kämpigt att komma upp ur sängen men efter att ha legat och dåsat så klättrade jag mig ur min koma. Väl på jobbet gick allt relativt bra, kvällen innan var det sagt att alla skulle komma och prova en delikat kokosboll hos mig, men jag fick sluta tidigare vid klockan två och då hade zombiebarnen inte riktigt fått tummen ur.

Vi bestämde senare att vi skulle mötas upp för en fika, och satte oss på ett riktigt trevligt hak, Cafe sör. Detta kommer nu troligtvis bli vårt nya ställe, mycket för att vi hittar dit, men även för den billiga ölen och de vackra människorna. Nya KM stället.

                   
  

Lördagskvällen var till en början oklart men det blev som det brukar bli, fest!

Det blev en trevlig kväll med en del spelande och impulsiva danssteg. Köket är det nya danshaket, glöm palace och vallen, Bjerregaards gate 60 A i Oslo, det är där det händer!

Jag, Moa, Fia, Marcus och Anton begav oss senare under kvällen till La Bohème, en lokal pub, där ni hör och häpna finns ett biljardbord! Me like. Blev inte något spelande denna kväll. Men om jag ska spela! Men ni ska veta att det inte var lätt för lilla mig att komma in på stället, jag har nu insett att jag blir betraktad av min omgivning som en dvärg. Men efter lite övertalningsförmåga gick det bra och dvärgen fick följa med sina vänner.

På söndagen åkte jag hem till min kära väninna Klara, vi satt och spelade yatsy, pratade strunt och åt världens godaste mat, jag har nog inte ätit så gott sen jag kom hit. Det blev Spenatpaj med sallad! Efter maten så vankades det film, Dirty dancing . Tänk er själva, 5 stycken tjejer som sitter och kollar på Patrick Swayze muskulösa kropp, jag säger bara det, gick hett till i den soffan.

Idag har jag varit ledig och det har inte blivit många knop, kollat film, ätit mat och spelat fotbollsspel, men imorgon är det dags igen.

Så om ni ser en röd liten bil med söta kokosbollar komma åkande, då är det jag som är på spång till jobbet som chokladmakare!

Sov gott!


En dag i fabriken

Sitter nu här, lite lagom på kanelen så för en gångs skull så kan jag skylla att särskrivningar o felstavningar beror på detta =)

Min tid i Oslo var till en början oviss, och livet var ,i en större makt händer, nu mera går livet i Oslo, på rutin, och jag borde  inte klaga,vilket jag heller inte gör, utan bara redovisar. Gick upp idag, denna fredagsmorgon, lik  alla andra, kl 07.00, åt lite frulle och begav mig sedan till bussen för att infinna mig på lilla kokosbollsfabriken, detta har nu blivit mitt liv, gå upp, ta bussen, jobba 10-11 h , ta bussen hem, dricka en pilsner eller 8 och sedan gå och lägga mig för att rutinmässigt utföra en exakt liknande dag! Woho, nä men ärligt! jag är supernöjd, älskar livet i Oslo. Är som jag sagt och skrivit innan en storstadsmänniska inners inne, är nog egentligen inte ens svensk i blodet utan kanske latino elr vad vet jag.. något som börjar på via... ?!

Efter en hård eller snarare mjuk  dag fylld med mjukporr och en kokosboll så begav jag mig hemåt, för att... få varmt vatten på mig, ge markus en äcklig hand och spilla lite äcklig ost på golvet.(som förövrigt torkades upp med arbetsstrumpan)

*macka på anton*

Sitter nu här, hemma i kollektivet, en kväll som alla andra, film, öl, flumm, och ??? Livet kan inte vara bättre, som jag

brukar säga... livet på en pinne!  LIVING THE LIFE!!!! Hemliga ordet: LEM!!!


Lille Kokosbollen

Kommer hem, tröjan fylld med kokos och äggdeg(?), blivit ignorerad, tittad konstigt på och allmänt utmobbad...
detta var min första dag på mitt nya jobb! Låter trevligt? Yep, jag kan knappt bärga mig tills imorgon, nä skämt åsido, så farligt var det inte, bara nästan. Men naiv och godtrogen som man är gör jag ett nytt försök imorgon. Måste ge det en chans ialf!

kl 07.00: Förväntansfylld och pirrig inför ett nytt jobb vandrar Mia på Oslos gator, på skalan 1-10 ligger mias humör på en klokren 10:a.

kl 16:00: Skalan har nu sjunkit till en fet 1:a men efter att ha kollat på Charlie and the chocolate factory ( Måste följa chokladens väg) känns humöret betydligt bättre, och imorgon, då ska ni få se på andra bollar!


Staden som gud glömde

Idag har det varit en händelserik dag, ialf om man jämför med de andra dagarna då det mest har varit lämna Cv hos olika bemaningsföretag och glott på film och ätit krossade tomater.

Idag var nämligen jag, Moa och Fia på intervju i Lillerström, Lillerström ligger 30 min utanför  Oslo och för  er som inte vet är det motsvarigheten till Staden som gud glömde a.k.a Oskarshamn.(Förlåt mamma)

Brudarna skulle på en intervju om ett lager jobb och jag som den ständiga restaurang människan skulle då självklart på en intervju på...ja! en restaurang. Den sög , kort och gott orkar inte gå in på  detaljer, men vi säger såhär, att resan till djävulens håla kostade 100 nok och lönen på placet var 95 i h, så det hade blivit en ren förlust, förstod även jag som ej är något mattegeni.

Så det blev bara att vandra vidare, något positivt med resan dit var ialf, att jag kände mig som en Oslobo, satt och läste i ca 2 timmar på en sunkig tågstation, det är stadsbo i mina ögon de!

Graffiti i Oslo

                                                                                     
                                 

Någonstans i Oslo..

Sitter nu i en relativt sunkig lägenhet i mitten av Oslo... vi kom hit igår och idag har vi vandrat i staden o försökt att hitta något jobb som tilltalar. Men man får väl ge det lite tid så faller nog alla pusselbitarna på plats.

När vi kom hit igår efter en lång bilfärd, Tack papporna som körde! utan er hade vi haft en liten väska var och fått klä oss i svarta sopsäckar, nä inte riktigt så illa kankse men nästan!  Vi bor 9 stycken i en lägenhet på 104 kvadrat, så man får nog lära sig att anpassa sig och omfamna kollektiv livet! 


Nu ska vi nog ta o spela lite spel för att fördriva tiden, man blir lätt uttråkad när man inte har något jobb! så spel och filmer is the shit!

Tacka vet jag cluedo!


over and out
 

RSS 2.0